EN  /  NL

Richard (René)

van der Linde

SOCRATISCH COACH  |  CONSULTANT  |  SCHRIJVER

 

| Over mij

Ik ben goed in het vinden van oplossingen wanneer andere methodes niet werken. Soms zijn het bedrijven die bij me aankloppen en andere keren zijn het individuen met een persoonlijk probleem.

 

In alle gevallen begint mijn werk met het specifieker maken van het vraagstuk en de afwegingen. Dit doe ik d.m.v. Socratische vragen. Ik leg alle onduidelijkheden, inconsistenties en eventuele blinde vlekken bloot, met als doel om ze weg te nemen.

 

Primair help ik om jouw (of jullie) eigen opvattingen uit te diepen en alleen waar dat waardevol lijkt draag ik suggesties aan. Hoe lastiger het vraagstuk, hoe inventiever en creatiever ik word. Soms met nieuwe metaforen tot gevolg die je nooit meer vergeet.

 

Hoewel een proces altijd met logisch redeneren start, speelt intuïtie vroeg of laat altijd een belangrijke rol; geen enkel vraagstuk is zuiver analytisch op te lossen. Ik help met het vinden van de balans tussen verstand en gevoel.

Ik werk bij voorkeur op locatie, in Nederland, Spanje en Frankrijk, maar werk ook op afstand (online) met cliënten.

10+ jaar management consulting

| Mijn CV

500+ uur coaching en training

3 start-ups (lancering & overdracht)

| Consults met volledige aandacht

Een consult duurt zolang als nodig blijkt, variërend van een uur tot een halve dag. Het vertrekpunt is dat we aan beide kanten van de tafel die korte tijd onze volledige aandacht aan het vraagstuk kunnen geven, en dat we een setting kiezen waarin we niet snel worden afgeleid.

 

Vaak volstaat zo’n sessie, maar in sommige gevallen blijf ik langer betrokken om het vervolgproces vorm te geven en eventueel te begeleiden. Soms is dat als adviseur, andere keren als vormgever van verandertrajecten.

 

Mijn houding bij een consult is neutraal en non-directief. Ik ondersteun door logische verbanden te leggen, zonder een eigen mening in te brengen. De uitkomst van zo’n sessie hoeft dus niet aan te sluiten bij mijn eigen opvattingen.

 

Om bij een vervolgproces betrokken te zijn, zal dat wel het geval moeten zijn, met name als het om zelfontwikkelingsproces gaat. Dat krijgt dan de vorm van een 3-daagse Deep Dive.

Neem vrijblijvend contact op als dit het soort ondersteuning is dat je zoekt, zakelijk of privé.

 

| 3-daagse Deep Dive

Ik heb mijn visie op (de twee varianten van) zelfontwikkeling uitgewerkt in een klein boekje met de titel ‘Handboek voor Doe-Het-Zelfontwikkeling’. Ik maak hierin een onderscheid tussen zelfverbetering en zelfacceptatie als wegen naar meer helderheid en plezier in het leven. Ik richt me uitsluitend op het laatste.

 

Het pad van acceptatie kan vaak een nogal spirituele insteek hebben, maar in mijn geval is de benadering analytisch en leidt het uiteindelijk tot hetzelfde punt.

 

Ik heb inmiddels met tientallen mensen een lang weekend één-op-één ingezoomd op alle overtuigingen, inclusief over wat je wel en niet kunt weten en die over wie je bent, en dat heeft in veel gevallen tot een ware doorbraak geleid.

 

Bij de wat grotere persoonlijke vraagstukken bij mensen met een denkberoep (zoals ik) is vrijwel altijd de sleutel dat de denkprocessen eindelijk eens worden volbracht tot conclusies. Die zijn voor even confronterend, maar daarna erg bevrijdend.

 

Of het nu gaat om carrières, relaties, financiën, angsten, gezondheid of leerproblemen; voor de ‘denkers' onder ons ligt er meestal een ander pad dan voor de ‘dromers'. Het is een ongebruikelijk pad, maar laat je er niet door ontmoedigen.

De Deep Dive is individueel en vindt standaard plaats op Ibiza, maar kan in overleg ook op een andere locatie worden gepland, wanneer dat vanwege beschikbare tijd of het budget beter aansluit.

 

De meest efficiënte vorm is een lang weekend op de Veluwe, met aankomst op donderdagavond en vertrek op zondagavond.

20190501_125956_edited.jpg
Freedom-Beach.jpg

| DEEP DIVE REVIEW

“Ik heb in 2017 en 2019 een Deep Dive bij Richard gevolgd. Dit is zonder twijfel de beste investering in mezelf geweest in een decennium. De methode is eenvoudig, en zal toch alles blootleggen waar je in je leven (onbewust) moeite mee hebt. De grondslag van de training is een holistisch “theoretisch" framework dat je in de praktijk zal bevrijden van je zelf-verzonnen narigheid. Ik raad coaching van Richard (letterlijk) aan iedereen aan. Als je gericht bent op fundamentele persoonlijke groei en het herkennen & laten vallen van de patronen die je belemmeren, dan is dit voor jou. Richard is een fijn gezelschap en uiterst geduldige hulp die je zeer creatief, met een hele trukendoos, tot het enige inzicht laat komen dat je nodig hebt. ”

~ Luuk de Waal Malefijt, NL

| Recente blogs

 
IMG_1122%20copy_edited.jpg

| Contact

Mocht je mijn hulp ergens bij willen - bijvoorbeeld bij een project dat niet van de grond komt, een strategiesssie, een vacature die je niet ingevuld krijgt, een persoonlijk probleem of iets waar niemand anders mee uit de voeten kan en waar ik misschien zelfs nog nooit van heb gehoord - laat het me weten via het contactformulier en we kijken er samen naar. Zelfs als je geen geld hebt, neem gewoon contact met me op.