EN  /  NL

Richard (René)

van der Linde

 

| Wat ik doe

De laatste jaren is mijn interesse vrijwel volledig verschoven naar eerlijkheid en het confronteren van ongemak. Dit kwam voort uit een vrijwel levenslange zoektocht naar voldoening en me meer op mijn plek voelen in de wereld. Twee dingen waar ik altijd mee worstelde, hoewel dat misschien niet altijd zichtbaar was.

 

Mijn eigen ontwikkeling op dat vlak zorgde er al snel voor dat ik hierover ging lesgeven en mensen ging trainen. Dat is vooral als een expert in progressie, want ik beschouw mezelf niet als een rolmodel.

 

Ik faciliteer (publieke) workshops, individuele sessies en individuele deep dive programma’s (retreats).

 

| Mijn drijfveer

Mijn eigen filosofie is een non-duale, wat inhoudt dat mijn primaire doel in alles wat ik doe is dat ik er de identificatie met mijn eigen gedachtes mee doorbreek, steeds weer opnieuw. Wanneer dat gebeurt kan ik volledig eerlijk en spontaan zijn, ook als dat ongemakkelijk is. Het is een flow waarin ieder idee van een zelf verdwijnt, zonder dat een ander daar iets van merkt. Behalve misschien door mijn vrolijkheid. (Mijn secundaire doel is om plezier te hebben.)

 

Los daarvan hebben mijn workshops en training een neutraal vertrekpunt. Het idee erachter is dat iedereen, met elke levensopvatting, baat heeft bij een beetje meer vermogen om eerlijk te zijn. Mijn idee is dat iedereen er dan wel zijn of haar weg mee vindt, zonder dat ik daarin hoef te sturen (hoe minder, hoe beter juist).

 

Het deep dive programma is er echter wel op gericht om met (oncomfortabel) eerlijk zelfonderzoek te ervaren hoe het is als je de identificatie met je gedachtes voor even doorbreekt. Waarom? Omdat het (tijdelijk) elke vorm van lijden ook doorbreekt.

WhatsApp%2520Image%25202017-09-19%2520at
Freedom-Beach.jpg

| DEEP DIVE REVIEW

“Ik heb in 2017 en 2019 een Deep Dive bij Richard gevolgd. Dit is zonder twijfel de beste investering in mezelf geweest in een decennium. De methode is eenvoudig, en zal toch alles blootleggen waar je in je leven (onbewust) moeite mee hebt. De grondslag van de training is een holistisch “theoretisch" framework dat je in de praktijk zal bevrijden van je zelf-verzonnen narigheid. Ik raad coaching van Richard (letterlijk) aan iedereen aan. Als je gericht bent op fundamentele persoonlijke groei en het herkennen & laten vallen van de patronen die je belemmeren, dan is dit voor jou. Richard is een fijn gezelschap en uiterst geduldige hulp die je zeer creatief, met een hele trukendoos, tot het enige inzicht laat komen dat je nodig hebt. ”

~ Luuk de Waal Malefijt, NL

IMG_1122%20copy_edited.jpg

| Contact

Neem gerust contact met me op via het formulier.

Kijk op www.realyouacademy.com voor meer informatie over mijn workshops en individuele begeleiding.

Op Linkedin kan je meer lezen over mijn werkervaring.

Op Medium vind je enkele (Engelse) artikelen over zelfontwikkeling van mijn hand.

Verder ben ik niet actief op social media.