IMG_2184.jpg

| Voor management

Salesforce copy.jpg
people-process-technology_edited.png

| Intrinsieke motivatie voor organisatorische veranderingen

Door continue procesoptimalisatie en digitalisering is voor veel werk steeds minder mankracht nodig. De meeste banen lijken steeds meer op die van een formule 1 coureur. De rol van de mens wordt smaller, maar ook steeds belangrijker. Toch wordt deze digitale transformatie nog primair gedreven door Technologie en Processen.

 

Voor de People wordt nog altijd achteraf bedacht hoe ze gemotiveerd en bijgesteld kunnen worden. Dat is m.i. dan ook de voornaamste reden voor de alsmaar toenemende frictie, die zich vertaald in stress-gerelateerde problemen en uitval. Het is alsof men de lichaamshouding van de F1 coureur wil aanpassen aan de auto, inclusief zijn schoenmaat, in plaats van andersom. En toch verwachten dat hij optimaal presteert. 

 

Future HR

Een bedrijf komt hier nu nog mee weg, maar de winnaars van de toekomst zullen de werkgevers zijn die intrinsieke motivatie een beleidsdoel maken. Niet door mensen aan te passen of door ze met mission statements te indoctrineren, maar door de latente behoeftes en overtuigingen van hun mensen te leren kennen en die mee te wegen in de besluitvorming, zodat de koers van het bedrijf van meet af aan al is opgelijnd met de koers van de mensen. Mijn ervaring is dat je dan de volgende drie stappen moet doorlopen:

 

  • De eerste stap is dat ze zichzelf ontdekken en geprikkeld worden om hun overtuigingen te onderzoeken.

  • De tweede stap is iets in het verlengde daarvan te leggen dat wenselijk is vanuit managementperspectief, en op de juiste manier te meten, te ondersteunen en te belonen.

  • De derde en laatste stap is de resultaten uit de praktijk om te zetten naar steeds beter beleid.

 

Ik ben beschikbaar voor de vormgeving en uitvoering van dit type projecten voor bedrijven van 12 tot 100 medewerkers. Vóór mijn eigen inzichten en shift naar coaching heb ik ruim 10 jaar gewerkt als management consultant. Kijk op Linkedin voor mijn CV.

| Selectie van opdrachtgevers

Roodhart-logo_edited.jpg
Atradius_logo.png
Salesforce_logo.jpg
EVG_logo.jpg
HHS_logo_edited.jpg
IMG_0335_edited.jpg

| “It is not the theory that matters, but the way that it’s being tested. Experiment with any theory you like — if you are truly earnest and honest, the attainment of reality will be yours.” ~Nisargadatta